De presentatie van het nieuwe boek ‘Leren lezen doe je met je lijf’ vond plaats op vrijdag 1 maart 2019 in het atelier van grafisch kunstenaar Gea Karhof in Edam. Het was een feestelijk gebeuren en een groot succes. De ruim 65 aanwezigen luisterden geboeid naar Marijke van Vuure die vertelde waarom zij het zo belangrijk vond dat dit boek er moest komen en waarom zij het geschreven had. Ook het verhaal van Resa en de heerlijke muziek van Peter Oudendijk en Steve Berger waren zeer geslaagd.

Resa was het hoogtepunt van dit feestje.

Resa is de leerling waarover Marijke schrijft op de eerste pagina van het eerste hoofdstuk (pagina 9 van het boek). Omdat Resa in korte tijd zulke grote vorderingen gemaakt had met lezen, en zelfs kort na de begeleiding een voorleeswedstrijd won op school, had Marijke gevraagd of ze dit zelf wilde komen vertellen. Vooral ook omdat de grote vorderingen die leerlingen maken bij O,zo vaak niet geloofd worden.

Hoe leuk was het om dit alles uit de mond van Resa zelf te horen. En zo dapper ook om dit te vertellen voor zo’n groot publiek. Wat deed ze het fantastisch!

Na haar verhaal overhandigde Marijke als een symbolisch gebaar het eerste boek aan Resa.