Nieuws

Met ingang van 1 juli geldt een leerling-stop t/m 1 maart 2020.
Per 1 maart kunnen weer nieuwe leerlingen ingeschreven worden.

Boek Leren lezen doe je met je lijf

Lezen leren doe je met je lijf voorkant boek

Het tweede boek van Marijke van Vuure: Leren lezen doe je met je lijf is verschenen.
Vanaf heden is dit boek in iedere boekwinkel te verkrijgen en ook via internet te bestellen. Waaronder: bol.com

Beide boeken ‘Leren lezen doe je met je lijf’ en ‘Dyslexie en touwtjespringen’ gaan de wereld over:

  • Op de Boekenbeurs in Antwerpen geeft Marijke van Vuure 30 oktober a.s. een lezing over haar beide boeken. Ook in Vlaanderen liggen de boeken in de winkel en krijgen op deze manier de aandacht die ze verdienen.
  • Vorige week belde er een enthousiaste oma uit Canada. (‘Dyslexie en touwtjespringen’ is ook in het Frans vertaald en ligt in Canada in de winkel). Deze oma uit Ottawa vertelde enthousiast dat ze het Stappenplan uit ‘Dyslexie en touwtjespringen’ had gedaan met haar kleinzoon die lezen zo moeilijk vindt.  Ze wilde mij persoonlijk  laten weten dat haar zoon nu zo goed gaat lezen. Ze was zeer gelukkig en bedankte me uitbundig!
  • En dan een mail uit Rwanda: Gerjanne van Ravenhorst vertelde me over de vele leesproblemen die kinderen hebben o.a. omdat ze te lang op de rug van moeder meegedragen worden en daarom te weinig motorische gestimuleerd worden. Gerjanne is gaan bewegen met ze en heeft o.a. met hulp van ‘Dyslexie en touwtjespringen’ de kinderen aan het lezen gekregen! Ze is zeer enthousiast! Meer weten over het goede werk dat Gerjanne doet? Zie onderstaande film.
Drie voorbeelden van Lire-kaarten®van instituut O,zo

De sets Lire-kaarten® zijn te koop en te bestellen bij O,zo.

Interview

KINDEREN MET DYSLEXIE interview Impuls en Woortblind

28 juni 2019 stond er in het Digimagazine Impuls en Woortblind een interview/artikel over O,zo lezen!

Een bijzondere aanpak voor kinderen met dyslexie.
Marijke van Vuure spreekt bevlogen als het gaat over kinderen met een leesachterstand. Vanuit haar eigen praktijk in Edam begeleidt zij kinderen van 6 tot en met 12 jaar die moeite hebben met lezen. Daar ziet ze hen
opbloeien. Ze komen vaak gefrustreerd binnen en na een paar weken zijn het weer blije open kinderen met meer zelfvertrouwen. “Ik heb het leukste werk van de wereld”