Nieuws

Met ingang van 1 juli geldt een leerling-stop t/m 1 maart 2020.
Per 1 maart kunnen weer nieuwe leerlingen ingeschreven worden.


Lezen leren doe je met je lijf voorkant boek
Boek Leren Lezen doe je met je Lijf.
  • Het tweede boek van Marijke van Vuure: Leren lezen doe je met je lijf is verschenen.
    Vanaf heden is dit boek in iedere boekwinkel te verkrijgen en ook via internet te bestellen.
    Waaronder: bol.com

    Meer informatie >


Interview

KINDEREN MET DYSLEXIE interview Impuls en Woortblind

28 juni 2019 stond er in het Digimagazine Impuls en Woortblind een interview/artikel over O,zo lezen!

Een bijzondere aanpak voor kinderen met dyslexie.
Marijke van Vuure spreekt bevlogen als het gaat over kinderen met een leesachterstand. Vanuit haar eigen praktijk in Edam begeleidt zij kinderen van 6 tot en met 12 jaar die moeite hebben met lezen. Daar ziet ze hen
opbloeien. Ze komen vaak gefrustreerd binnen en na een paar weken zijn het weer blije open kinderen met meer zelfvertrouwen. “Ik heb het leukste werk van de wereld”


Boekpresentatie

De presentatie van het nieuwe boek ‘Leren lezen doe je met je lijf’ vond plaats op vrijdag 1 maart 2019 in het atelier van grafisch kunstenaar Gea Karhof in Edam. Het was een feestelijk gebeuren en een groot succes. De ruim 65 aanwezigen luisterden geboeid naar Marijke van Vuure die vertelde waarom zij het zo belangrijk vond dat dit boek er moest komen en waarom zij het geschreven had. Ook het verhaal van Resa en de heerlijke muziek van Peter Oudendijk en Steve Berger waren zeer geslaagd.

Resa was het hoogtepunt van dit feestje.

Resa is de leerling waarover Marijke schrijft op de eerste pagina van het eerste hoofdstuk (pagina 9 van het boek). Omdat Resa in korte tijd zulke grote vorderingen gemaakt had met lezen, en zelfs kort na de begeleiding een voorleeswedstrijd won op school, had Marijke gevraagd of ze dit zelf wilde komen vertellen. Vooral ook omdat de grote vorderingen die leerlingen maken bij O,zo vaak niet geloofd worden.

Hoe leuk was het om dit alles uit de mond van Resa zelf te horen. En zo dapper ook om dit te vertellen voor zo’n groot publiek. Wat deed ze het fantastisch!

Na haar verhaal overhandigde Marijke als een symbolisch gebaar het eerste boek aan Resa.


Drie voorbeelden van Lire-kaarten®van instituut O,zo

De sets Lire-kaarten® zijn te koop en te bestellen.